KĀ IZVEIDOT LAIMĪGAS ATTIECĪBAS

Laimīgas attiecības nenokrīt no zila gaisa – lai līdz tādām nonāktu, attiecībās jāieliek daudz darba. Tāpat, ja vēlies tās saglabāt, attiecību kopšana un lološana neapstājas nekad. Taču, ieslīgstot rutīnā, nereti aizmirstam par mazajām un vienkāršajām lietām, kuras palīdz stiprināt attiecības.

Vai esi kādreiz domājis, kā tieši izveidot veselīgas un laimīgas attiecības?

OpenMity Pāru Spēles

 

OpenMity iestājas stiprām un laimīgām attiecībām. Tāpēc veidojam spēles, kuras palīdz pāriem uzturēt veselīgas un kaislīgas attiecības. Attiecību sākuma posmā mēs viens otru izzinām, kā arī viens pie otra pierodam un cenšamies atvērties. Tomēr ir tēmas, par kurām mēdzam kautrēties runāt, it sevišķi intīmajā jomā. Bieži pat arī ilgstošās attiecībās kautrējamies pateikt ko patiešām vēlamies izmēģināt. Vai citreiz pat paši to īsti nezinām. Spēles palīdz izzināt ne tikai vienam otra vēlmes un fantāzijas, bet arī savējās. Vairākās spēlēs ir iekļauti intīmu sarunu elementi, kas palīdz atklātām sarunām. Tas veicina ne tikai kaislības saglabāšanu, bet arī palielināšanos.

Savukārt, vēlākos attiecību posmos mēdz pazust kaislība un iestāties rutīna. Lai tas nenotiktu, par attiecībām jārūpējas. OpenMity spēle “Attiecību Izaugmes komplekts” ir veidota sadarbībā ar pāru terapeitu Aldi Miglinieku. Spēle ir veidota, lai pārī abiem partneriem atgādinātu par nozīmīgiem ikdienas sīkumiem, kas ir pamatā veselīgām attiecībām. Spēlē iekļauti arī jautājumi par visdažādākajām tēmām, kas veicinās veselīgu komunikāciju. Tieši komunikācijas nozīmi attiecībās nevar pārvērtēt, bet diemžēl bieži tam neatlicinām pietiekami daudz laika.

KAS IR LAIMĪGAS ATTIECĪBAS?

Attiecības nedrīkst būt stresa avots. Tev ir jājūt emocionāls atbalsts un ir svarīgi just, ka spēj atvērties un uzticēties savam partnerim. Jājūt, ka vari izpausties un būt tāds/-a, kāds/-a esi patiesībā.

KO DARĪT, LAI ATTIECĪBAS BŪTU LAIMĪGAS?

Lūk, tikai dažas no idejām kā pilnveidot attiecības, lai veicinātu gan tuvību, gan romantiku.

  1. Komunikācija

pāru komunikacija

Atklāta komunikācija ir ļoti būtisks aspekts jebkurās attiecībās. Turklāt, svarīgi ir izrunāt ne tikai patīkamo, bet arī nepatīkamās lietas. Tajā pašā laikā, jāatrod veids kā šādas sarunas pasniegt bez pārmetumiem partneriem.

Svarīga ir arī komunikācija par intīmajiem jautājumiem. Centies izrunāties ar partneri, bet bez pārmetumiem, ka partneris kaut ko dara par daudz vai maz. Svarīgi uzsvērt nevis to, kas ir “nepareizi”, bet varbūt to, kā gribētos. Svarīgi runāt par savām vēlmēm, bet tik pat svarīgi ir neaizmirst arī partnera vēlmes un sajūtas. OpenMity spēles ir veidotas, lai palīdzētu partnerim atklāt savas vēlmes un fantāzijas, kā arī, lai labāk izzinātu savu partneri.

  1. Veltiet vairāk laika tuvībai

tuvība

Ikdienā bieži sanāk veltīt vairāk laika darbam, draugiem, mājas darbiem, bet tiek aizmirsts par vienkāršiem uzmanības izrādīšanas veidiem. Tiek aizmirsts par skūpstiem un bučām, atvadoties, arī par pieskārieniem. Citreiz ik dienā skūpsti vai glāsti tiek aizmirsti pa visam. Taču šiem it kā sīkumiem ir milzīga nozīme attiecībās. Tuvība ik dienā palīdzēs arī intīmajās attiecībās. Tuvība dienā var vieglāk novest pie kaislīga seksa vakarā.

  1. Bez telefona

bez telefona

Mūsdienās ļoti daudz laika tiek pavadīts viedierīcēs. Bieži vien – bezjēdzīgi. Laikā kad sēdi telefonā, iespējams Tavam partnerim nepieciešams atbalsts pēc grūtas dienas. Atrodiet vismaz vienu stundu nedēļā (bet vēl labāk dienā), kad varat nolikt malā jebkuru ierīci (telefonu, datoru, televizoru utt.) un visu laiku veltīt tikai viens otram.

  1. Kopīgas emocijas

kopīgas emocijas

Smejieties un atcerieties patīkamos mirkļus kopā. Izstāstiet viens otram par savām emocijām un sajūtām, kad viens otru pirmo reizi satikāt. Vai ir kas tāds, kas atgādina par jūsu pirmajām tikšanās reizēm?! Nekautrējaties runāties par emocijām jūsu attiecību sākuma posmā. Varbūt šobrīd ir kaut kas, kas trūkst no tiem laikiem?! Mēģiniet saprast kas tas ir un varbūt kā to atjaunot. Tas jums viens otram atgādinās arī par tām lietām, kuras jūs viens otrā iemīlējāt.

Nekautrējieties atkārtot un darīt kopā tās lietas, kas jums izraisa smieklus un pozitīvas emocijas. Varbūt tas ir kaut kas sportisks? Dažādi pētījumi liecina, ka pāri, kas nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm kopā, vairāk satuvinās un attiecības var kļūt stabilākas un laimīgākas. Tā var būt kopīga braukšana ar riteni, peldēšana, joga, pastaigāšanas ar suni vai jebkas cits, kas sevī ietver fizisku aktivitāti.

  1. Pārsteigumi

Pat maziem pārsteigumiem var būt liela nozīme. Negaidīta ziņa ar tekstu ”Es Tevi mīlu” pavisam noteikti otru iepriecinās vairāk nekā varētu šķist. Neļauj rutīnai nogalināt romantiku un atrodi brīdi, lai otram aizsūtītu kādu jauku ziņu. Citreiz vēl lielāku efektu var dot kaut kas taustāms – atstāj lapiņu ar mīļu ziņu pie gultas, uz galda vai otram kabatā. Tas ir viegls veids kā otram parādīt, ka domā par viņu.

Tomēr neaizmirsti arī par lielākiem pārsteigumiem. Pārsteiguma randiņš patiesi var iepriecināt otru, kā arī tas būs jūsu kvalitatīvi pavadīts laiks kopā. Lai netrūktu idejas pārdomātiem randiņiem, esam izveidojuši randiņu spēli “Randiņš Pārsteigums”. Spēle ir veidota, lai randiņu dzīvi padarītu košāku, interesantāku un arī pikantāku.